Συνεδρίες

Πανόρμου 49-53, Αθήνα   ✆   6987299555

Μαριάντζελα Βλάμη, Mariangela Vlami | NutriGenetics, Διατροφογενετική | Μοριακός Βιολόγος ΜSc - Γενετιστής, Εξειδίκευση στη Διατροφή και Πρόληψη Παθήσεων
Μαριάντζελα Βλάμη, Mariangela Vlami | NutriGenetics, Διατροφογενετική | Μοριακός Βιολόγος ΜSc - Γενετιστής, Εξειδίκευση στη Διατροφή και Πρόληψη Παθήσεων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Πρώτη συνεδρία

Η πρώτη επίσκεψη στο γραφείο διαρκεί 60-80 λεπτά.

1. Λήψη ιατρικού, οικογενειακού και φαρμακευτικού ιστορικού

Ξεκινάμε με τη λήψη αναλυτικού ιατρικού, οικογενειακού και φαρμακευτικού ιστορικού, με σκοπό να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση της υγείας σας και τις ιδιαίτερες προσωπικές ανάγκες σας.

Για ορθότερη αξιολόγηση ζητάμε πρόσφατα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων, τα οποία λαμβάνονται υπόψη στη σύσταση της διατροφής σας.


2. Λήψη ιστορικού σωματικού βάρους

Συζητάμε μαζί για την πορεία του σωματικού σας βάρους.

Εάν έχετε κάνει προηγούμενες προσπάθειες για να επιτύχετε το στόχο σας, τα σημεία που πήγαν καλά, καθώς και τις δυσκολίες που συναντήσατε.


3. Λήψη διατροφικού ιστορικού

Κατόπιν λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές σας συνήθειες, τη διατροφική σας συμπεριφορά, τις προτιμήσεις σας, την ύπαρξη τυχόν αλλεργιών, τον τρόπο ζωής σας και εργασίας σας, ώστε να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής ειδικά για εσάς. Λαμβάνουμε ανάκληση διαιτολογίου προηγούμενου εικοσιτετραώρου.


4. Στοχοθεσία

Στο σημείο αυτό ορίζουμε μαζί το στόχο μας. Μαζί θέτουμε τους στόχους διατροφής και άσκησης. Ο στόχος μας πρέπει να είναι άμεσος, ρεαλιστικός και μετρήσιμος.

5. Ανάλυση Σύστασης Σώματος και Αξιολόγηση

Πραγματοποίηση ανθρωπομετρίας, σωματομετρίας και ανάλυσης σύστασης σώματος με πολυσυχνοτικό αναλυτή της εταιρίας Tanita. Πραγματοποιούμε αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του οργανισμού σας και επεξήγηση των αποτελεσμάτων.


Για ορθότερα αποτελέσματα της εξέτασης συστήνεται:

Η μέτρηση ενδείκνυται να γίνεται από τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας στην ίδια φάση του κύκλου, κάθε φορά που πρόκειται να επαναληφθεί η μέτρηση.

* Σημειώνεται ότι η ανάλυση σύστασης σώματος δεν επιτρέπεται σε άτομα με βηματοδότη.


6. Σχεδιασμός προγράμματος διατροφής και διατροφική εκπαίδευση

Κατά το σχεδιασμό του προγράμματος διατροφής σας συμμετέχετε ενεργά.

Είναι σημαντικό να αναφέρετε τις τροφές που σας αρέσουν, καθώς και αυτές που δεν σας αρέσουν, έτσι ώστε το διαιτολόγιο σας να είναι πρακτικό, ευχάριστο και εφασμόσιμο.

Ακολουθεί επεξήγηση του διαιτολογίου και συζήτηση για τη διευκόλυνση της εφαρμογής του.

7. Διατροφική Εκπαίδευση

Η συνεδρία μας τελειώνει με διατροφική εκπαίδευση.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ισχυρών συνηθειών, που θα μας επιτρέψουν όχι μόνο να επιτύχουμε στην προσπάθειά μας, αλλά και να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα που θα πετύχουμε.


Επόμενες συνεδρίες

Οι επόμενες συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο, ανάλογα με τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, κατόπιν ραντεβού.

Περιλαμβάνουν εκ νέου μετρήσεις και ανάλυση σύστασης σώματος, συμβουλευτική σχετικά με τις δυσκολίες που τυχόν συναντήσατε και σύνταξη νέου ατομικού διαιτολογίου.

ONLINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το γραφείο μας, σας δίνεται η δυνατότητα της συνεδρίας από απόσταση.

Οι συνεδρίες Online έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με την συνεδρία στο γραφείο και άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσίες μας από απόσταση.

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι μια ζυγαριά και μια μεζούρα και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς.


Πρώτη συνεδρία

Στην πρώτη συνεδρία, κατά τη λήψη ιστορικού συνιστάται να έχετε μαζί σας πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις και τα φάρμακα σας, εάν λαμβάνετε κάποια αγωγή.

Διαρκεί 45 - 60’ και περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, στοχοθεσία, σύνταξη εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου και διατροφική εκπαίδευση, που θα σας βοηθήσει στην εφαρμογή του πλάνου σας και στην επίτευξη του στόχου σας.


Επόμενες συνεδρίες

Οι επόμενες συνεδρίες διαρκούν 30 - 40', κατά τα οποία συζητάμε μαζί τις δυσκολίες που τυχόν συναντήσατε και σας προσφέρουμε πρακτικές λύσεις.

Σε κάθε συνεδρία παρέχεται συμβουλευτική και διατροφική εκπαίδευση.

Οι συνεδρίες εξ αποστάσεως έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τις συνεδρίες που πραγματοποιούνται στο γραφείο.